Cum sa te feresti de deshidratare pe timp de canicula

Standard

Stii reteta perfect petnru a te rehidrata si a scapa de sete? Tu ce preferi pe timp de vara?
Daca nu stiai deja, afls ca in fiecare zi, in timpul verilor in care temperaturile cresc extrem de mult, organismul nostru pierde peste doi litri de lichide. Recuperarea acestora este obligatorie, dar daca vrem ca bauturile sa nu ne afecteze greutatea, trebuie sa ne hidratam in mod corect.
Ce trebuie sa faci pentru o hidratare corecta pe timp de canicula este: consuma bauturi facute in casa!

Cum ne rehidratam pe timp de canicula

Cum ne rehidratam: Sucurile proaspat stoarse de fructe
Specialistii in nutristie sustin ca cele mai potrivite sunt freshurile de portocale, care contin apa, o serie intreaga de vitamine (C, B1, B2, PP), insa si saruri minerale (potasiu, calciu, sodiu). Ce nu stiai insa este ca un anumit ulei esential prezent in portocale, asa-numitul „aurantia marina“, este un aliat de nadejde impotriva setei. Nu puneti zahar intr-un astfel de fresh. Cu toate ca bautura vi se va parea putin cam amaruie, ea va fi semnificativ mai eficienta pentru a scapa de sete. Un alt aliat de nadejde sunt sucurile de fructe si legume obtinute prin necentrifugare.
Sucurile proaspat stoarse din fructe si legume, facute in casa, sunt recomandate mai ales persoanelor care depun efort fizic pentru ca astfel se compenseaza pierderile de saruri minerale. In plus, sucurile de mere, pepene verde sau rosii sunt benefice si pentru persoanele preocupate de silueta pentru ca taie pofta de mancare, potolesc setea si sunt adevarate “bombe” cu vitamine..

Cum ne rehidratam: Ceaiurile si laptele proaspat
Ceaiul rece a fost si este inca considerat una dintre bauturile cele mai potrivite pentru a combate canicula. Pentru a avea efect si pentru a nu iti afecta silueta, sub nici un motiv nu addauga in el zahar. Pentru a -ti face un ceai rece acasa, pune intr-un vas de ceramica 8 pliculete de ceai si toarta trei cani de apa fierbinte. Acopera recipientul si lasa-l sa se infuzeze bine pentru vreo 15 minute. Apoi arunca pliculetele de ceai , insa fara sa te apuci sa le storci. Apoi adauga apa rece peste ceaiul concentrat obtinut, pune-l in sticle in frigider si adauga gheata in el cand vrei sa bei. Laptele proaspat si rece este preferat de o multime de persoane pentru a se racori. Laptele este o buna sursa se proteine si calciu, insa nu taie setea atat de mult.

Berea si canicula
Poate ca si tu te numeri printre persoanele carora in timpul verii le face placere sa se “racoreasca” cu o bere. Berea insa este sanatoasa numai consumata in cantitati mici, pentru ca altfel ai sa ai marea surpiza ca ai pus pe tine cateva kilograme bune! Nu te sfatuim sa te rehidratezi cu bere pentru ca alcoolul continut o face sa fie interzisa pe canicula!

Milkshakeuri si bauturi acidulate (carbogazoase)
Printre bauturile de vitat atat vara cat si pentru cele care nu vor sa se ingrase se afla si milk-shake-urile, bauturi cu un ridicat aport caloric, pline in general de aditivi alimentari (celebrele E-uri), de amidon si zaharuri (combinatia perfecta pentru a te ingrasa la foc automat!). In plus, aceste bauturi, desi reci, nu iti atenueaza deloc setea, ba dimpotriva!
La fel de nerecomandate sunt sucurile acidulate! Nu numai ca nu te racoresc si nici nu iti nu potolesc setea, insa sunt pline de zahar, coloranti, aditivi alimentari mai mult sau mai putin indicati si dupa doua minute simti nevoia sa mai bei inca cel putin pe atat!

Consumul de cafea in timp de canicula
Chiar daca este rece, asa numita “cafe frappe” sau “iced coffee”, cafeaua nu este o bautura recomandata in timp de canicula. Evit-o pe cat poti in perioadele de intensitate mare ale caldurii! Mai mult, atat cafeaua normala cat si cea solubila, deshidrateaza organismul!

Scrie parerea ta