Scapa de obieceiurile tale proaste si salveaza-ti relatia

Standard

Daca esti intr-o relatie si ti se pare ca lucrurile nu merge deloc asa cum ti-ai dori, ar trebui sa faci ceva pentru a schimba lucrurile. Dar te-ai gandi cumva ca poate problema esti tu?
Te-ai analizat? Stii exact cum te comporti si cum reactionezi?

Nu iti convine cand el pleaca in oras cu prietenii pentru doua-trei ore pentru ca ramai singura. Il suni ca sa il intrebi cat sta, cu cine si unde este. Strambi din nas cand auzi ceva de “colega mea de birou” si cand o saluta pe vecina blonda de la doi iei foc! Din pacate, fiecare dintre noi are un obicei prost care dauneaza relatiei.

Scapa de orice obicei prost cat poti de repede!

Unele dintre noi suntem foarte geloase intr-o relatie. Altele parem lipite cu super-glue de partener. Sau sunt femei care sunt infidele. Parca o forta invizibila ne indeamna sa facem un anumit lucru sau sa avem un anumit comportament. Stim ca nu este bine, insa simtim ca nu putem face nimic – este ca si cum am fi victimele propriilor obiceiuri. Nu trebuie sa fie asa! Este nevoie de putina munca, insa poti scapa de obiceiurile proaste. Iata cum!

In primul rand, trebuie sa recunosti ca ai un obicei prost. Poti incepe asa: “ –Sunt un monstru cu doi ochi caprui care nu se poate stapani atunci cand vede o femeie in preajma prietenului/iubitului/sotului meu”. Unele dintre noi se scuza spunand ca “ -…asa sunt eu!” si spera ca vina le va fi atribuita partial. Insa daca admiti ca ai o problema inseamna ca esti deja pe drumul cel bun.

De unde vine?!..

Acum am ajuns la pasul al doilea. Uite-te in sufletul tau! De ce esti infidela/geloasa/posesiva? Ai grija: raspunsul poate fi greu de gasit! E posibil ca o nesiguranta sa stea la baza problemei tale. Poate ca barbatii te-au parasit pentru nu aveai incredere in ei. Probabil ca tu, in adancul sufletului, stii ce problema ai. Fii esti sincera cu tine insuti! Incearca sa intelegi de ce te porti intr-un anume fel!
Pasul trei: treci la actiune! Treptat vei scapa de orice obicei prost. Daca esti geloasa sau posesiva, intreaba-te daca asteptarile tale sunt rezonabile. Chiar te astepti ca partenerul tau sa nu se mai uite in veci la o alta femeie sau sa nu iasa niciodata fara tine in oras? Stabileste-ti un tel. Poate ca vrei ca el sa iasa numai o data pe saptamana cu prietenii, fie ei barbati sau femei. Si trebuie sa te inveti cu asta fara prea multe lamentari – daca nu iesi si tu cu prietenele tale, uita-te la un film, citeste o carte, fa o prajitura! Fa orice lucru care ti-ar putea distrage atentia!
Fii sincera cu partenerul tau!
Daca simti ca este greu sa iti iei un angajament, recunoaste! Vorbeste cu partenerul tau si concepti un plan. Mergeti impreuna la mare. Cumparati o noua jucarie. Organizari o petrecere. Scapa de timpul liber pe care l-ati putea petrece separat si care te-ar pune pe jar! Relatia ar putea avea un viitor.
Odata ce ai scapat de obiceiul cel prost, stabileste-ti noi teluri. Trebuie sa fii capabila sa tratezi emotiile vulnerabile, insa trebuie sa ai si incredere in tine. Daca relatia nu merge, vei sti ca nu este numai din cauza ta. Iata si progresul facut!

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s