Beyonce, acuzata de rasism!

Standard

Vedeta a starnit un scandal monstru dupa ce a aparut intr-o reclama cu tenul mult mai inchis decat culoarea sa naturala. Initiativa era menita sa omagieze artista si activista nigeriana Fela Kuti, cu ocazia celei de-a 90-a aniversari a L’Officiel Paris.

Poza, aparuta pe copera catalogului, o prezinta pe Beyonce purtand haine traditionale africane si un machiaj facial evident inchis.

Criticii s-au aratat insa nemultumiti de contrastul dintre machiajul negru si restul corpului artistei, care apare mult mai alb.
“Tot ce a reusit Beyonce este sa reduca intreaga cultura Africana la culoarea neagra a chipului”, au izbucnit vocile celor care critica initiativa. Mai mult, Beyonce a fost alaturata intregii culture rasiste americane.

L’Officiel Paris si-a aparat vedeta, comentand asupra faptului ca artista isi arata doar respectul pentru reginele africane.
Scandalul vine exact in momentul in care Beyonce era deja atacata pentru blondul platinat adoptat si pentru tonurile deschise pe care le poarta.
Ca o ironie, in 2008, L’Oreal a fost acuzat ca a “deschis” digital tenul cantaretei, intr-o serie de poze trase pentru reclama proprie.

Foto:

Video TF1:

Making of:

Scrie parerea ta