Muzicianul Johnny Raducanu a incetat din viata in aceasta dimineata

Standard

Johnny Răducanu, cel mai cunoscut muzician de jazz din România, a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani.  Acesta avea probleme cardiace.

“In jurul orelor 10.00 a fost inregistrat un apel de urgenta pentru o persoana inconstienta. S-au deplasat doua echipaje la fata locului. Primul echipaj care a sosit a constatat ca este vorba de o persoana cu stop cardiorespirator. S-au inceput manevrele de resuscitare, care au fost continuate de echipajul cu medic. Dupa circa 60 de minute, din pacate, a trebuit sa fie constatat decesul pacientului pentru ca acesta nu a raspuns manevrelor de resuscitare”, a anuntat Bogdan Oprita, medicul sef SMURD.

Provenit dintr-o familie de rromi, Cretu Raducanu, dupa numele sau real, s-a remarcat ca un muzician de exceptie. De-a lungul timpului a demonstrat ca poate fi contrabasist, pianist, compozitor, dar si un aranjor exceptional.

“A facut atat de multe pentru muzica si pentru Romania”, a declarat muzicianul Marius Mihalache.

Cu o cariera muzicala ce se intinde pe mai bine de jumatate de secol, Johnny Raducanu, nascut in 1 decembrie 1931, a fost un veteran al muzicii romanesti.

Advertisements

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s