Un deliciu sanatos – merele

Standard

Nu degeaba auzi mereu spunandu-se in jurul tau ca trebuie sa mananci cat mai des mere. De fapt ar fi bine daca ai reusi sa mananci macar un mar in fiecare zi. De ce te-ar ajuta asta si cateva lucruri despre de ce merele sunt foarte sanatoase poti vedea mai jos.

Merele sunt fructe foarte satioase

Datorita faptului ca atunci cand consumi mere trebuie sa mesteci mult, organismul tau va putea avea timp la dispozitie sa proceseze celelalte alimente consumate, dar si pentru a genera senzatia ca te-ai saturat.

Contin multe fibre

Merele sunt foarte consistente in fibre acoperind pana la 20% din necesarul zilnic pentru tine. Datorita fibrelor merele previn constipatia si ajuta astfel la sanatatea colonului tau.

Respiratie buna

Consumul regulat de mere face ca riscurile apraritiei problemelor respiratori sa fie diminuate si in acelasi timp iti protejeaza plamanii, reducand aparitia astmului.

Adio colesterol

Merele au un continut de antioxidanti foarte puternici si un nivel ridicat de pectina, consumul acestora reducand nivelul colesterolului. Daca vrei sa fii cu adevarat eficient, nu le curata de coaja. Merele au mult mai mult oxidanti in coaja, decat in pulpa fructului.

Coaja

Coaja marului are reale proprietatii anticancerigene. Acest lucru este sustinut de un studiu de la Universitatea Wisconsin.
Antioxidantii continuti de ea, sunt capabili sa diminueze aparitia sau sa franeze dezvoltarea cancelului la san.

Sfat:Nnu mai curati merele de coaja, acesta poate ajuta si impotriva cacerului la san dar impotriva colesterolului, scazandu-i nivelul. Se recomanda insa o spalare intensa inainte.

Mentin creierul sanatos

Cel mai probabil pentru ca favorizeaza productia de acetilcolina – neurotrasmitator identificat atat la nivelul sistemului nervos central cat si la nivelul sistemului periferic – responsabil pentru buna functionare a celulelor creierului.

Unele studii au demonstrat chiar ca, daca sunt consumate in mod constant, merele pot reduce aparitia diabetului, a cancerului de ficat sau maladii precum Alzheimer.

Advertisements

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s