Cum sa tratezi lipsa de vitamina D

Standard

Vitamina care pare sa aiba cea mai mare importanta este vitamina D. Daca nu am auzit de spre carenta de vitamina D, trebuie macar sa stim despre rolul pe care il joaca vitamina D in prevenirea cancerului. Ce stii despre vitamina D?

Exista forme diferite de vitamina D, dar doar doua dintre ele sunt cele mai importante: vitamina D2 si D3. Vitamina D2 este sintetizata de plante, in timp ce vitamina D3 este produsa de organism atunci cand pielea este expusa la ultraviolete-B (UVB) produse razele de soare. Vitamina D este esentiala in mentinerea nivelurilor normale de calciu si fosfor din sange si ajuta la prevenirea bolilor precum osteoporoza, boli de inima, cancer de san si diabet zaharat. Deoarece este o vitamina esentiala, iata cum sa te asiguri ca nu ai carenta de Vitamina D.

Medicii recomanda expunerea la soare in timpul diminetii si expunerea fatei si mainilor aproximativ 10 de minute pe zi la lumina directa a soarelui, pentru a stimula in mod natural nivelul de vitamina D. Adultii au un aport zilnic recomandat de la 400 la 600 UI (unitati internationale), asa ca este important sa nu exagerezi cu suplimentele.

Alimente cum ar fi somonul, macroul si galbenusurile de oua si alimente precum laptele degresat, sucul de portocale si laptele de soia pot fi o sursa buna de vitamina D, de asemenea. Retine ca, daca te expui in orele recomandate la soare si ai o dieta bogata in vitamina D, este posibil sa nu ai nevoie de suplimente. Dar, ca intotdeauna, vorbeste cu medicul tau pentru a te asigura ca nu ai vreo deficienta.

Advertisements

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s