Ingrijirea tenului: 6 greseli cunoscute

Standard

In dorinta noastra de a gasi cele mai potrivite produse pentru tenul nostru putem face anumite greseli care mai mult ne dauneaza.


Folosesti o crema de protectie zilnic, nu fumezi, si nu cheltuiesti foarte mult pe creme de ingrijirea pielii si lotiuni? Dar in ciuda intentiilor tale bune, este posibil sa comiti greseli in ceea ce priveste ingrijirea tenului tau. Incearca sa eviti aceste 6 greseli:

1. Exfolierea in exces
Femeile cu pielea uscata cred ca exfolierea ajuta, dar nu este asa. Dar supraexfolierea poate dauna pielii uscate datorita faptului ca slabeste capacitatea pielii de a retine apa, facand-o sa arate nestralucitoare, fara viata si mai batrana.

2. Nu ne spalam pe fata sau folosim acelasi sapun ca si pentru corp
Chiar si atunci cand ne demachiem ar trebuie sa ne spalam pe fata, pentru a ne asigura ca am eliminat urmele de machiaj. Multe femei evita sa se spele pe fata si dimineata, considerand ca s-au demachiat seara si nu mai este nevoie sau si mai rau, nu se spala pentru a nu intinde machiajul ce nu a fost indepartat in totalitate.

Particulele de praf, celulele moarte care se aduna pe fata in timpul somnului pot fi daunoatoare tenului daca nu sunt eliminate.

3. Folosirea unui numar foarte mare de produse cosmetice
Este drept ca odata ce ti-ai manifestat dorinta de a cumpara un produs cosmetic, vanzatoarea iti va recomanda si altele. Unele femei folosesc prea putine produse, altele mult prea multe. Nu ai nevoie decat de o crema hidratanta de zi cu FPS, una de noapte, crema pentru conturul ochilor, demachiant, lotiune tonica (sau apa cu lamaie), un exfoliant (pe care sa nu il folosesti mai mult de una, doua ori pe saptamana) si eventual o masca de fata.

4. Schimbam foarte des produsele
Fie ca ne dorim rezultate imediate si ele refuza sa apara dupa primele utilizari, fie ca vrem sa incercam si alte produse, se intampla destul de des ca trusa noastra de cosmetice sa se schimbe. Incearca sa gasesti produsele potrivite pentru tenul tau si nu le inlocui decat daca nevoile tenului tau par a se fi schimbat.

Gandeste-te ca fiecare crema contine un numar destul de mare de ingrediente cu care tenul trebuie sa se obisnuiasca, ingrediente care pot de asemenea sa provoace reactii alergice.

5. Nu folosim produse cu factor de protectie solara decat vara
Trebuie sa folosim astfel de produse pe tot parcursul anului, pentru ca soarele este nociv indiferent de temperatura de afara.

6. Nu bem indeajuns de multa apa
Sau bem prea multe sucuri din comert si nu avem o alimentatie echilibrata. Tot mai multe femei au probleme cu deshidratarea tenului. Motivul principal este legat de consumul insuficient de apa. Avem nevoie de 1,5-2 litri de apa, pe care adeseori ii substituim cu cafea sau bauturi din comert.

Bauturile acidulate, indulcite sau pe baza de cofeina deshidrateaza. Pentru fiecare ceasca de cafea pe care o bem, trebuie sa consumam patru cesti de apa, pentru a evita deshidratarea.

Scrie parerea ta