Barbatii si fricile: 6 temeri legate de sanatate

Standard

Temerile legate de sanantate ne pot tine treji perioade mari din timpul noptii. Si daca mai suntem si putin ipohondri atunci este clar, dimineata ne va prinde cu ochii deschisi.

Mai jos vei putea parcurge lista cu cele mai importante 6 temeri legate de sanante, rezultate in urma unui studiu realizat pe un esantion reprezentativ de barbati.

1. Impotenta

Un numar foarte mare de participanti s-au declarat foarte speriati de aparitia impotentei.
„Abilitatea de a obtine si sustine o erectie e un proces psihologic si fizic foarte complex”, explica Dr. Elizabeth Selvin.

Ai grija la stilul de viata!

Conform studiilor, stilul tau de viata poate influenta aparatia impotentei. Daca esti o persoana sedentara si petreci mult timp la birou sau televizor, riscul instalarii impotentei este mult mai ridiciat. Recomandat este si sa mananci ponderat, mai putin si mai des este o solutie!

2. Cancerul testicular

Cu orata de vindecare de peste 90%, cancerul testicular este una dintre cele mai usoare foarme de cancer existente.
Pentru linistea ta, iti poti palpa testiculele lunar, iar daca simti orice protuberanta poti merge imediat la un doctor. Cu cat este descoperit mai devreme, cu atat cancerul are sanse mai mari de vindecare.

3. Paralizie

Cauzele care stau la aparitia paraliziei pot fi accidente vasculare, accidente rutiere sau scleroza multipla. Pentru a sta linistit poti adopta o dieta corect si este recomandat sa iti vizitezi regulat medicul de familie.

4. Tumori cerebrale

Numai gandul la asa ceva te face sa iti simti pielea ca de gaina.
Daca te ajuta, doar 8 din 100.000 de barbati sunt diagnosticati cu tumori cerebrale in fiecare an. Oricum, te-ar ajuta daca nu ti-ai mai face griji pentru lucrurile pe care nu le poti controla.

5. Arsurile de gradul 3

Daca iti este teama de o arsura, atunci ai putea sa te rezumi la cele usoare, nu la cele atat de grave. Nu este ca si cum le poti preveni pe toate.
Si oricum sansa sa ti se intample este de 1 la 9000 de cazuri!

6. Alzheimer

Ideea ca iti poti pierde complet memoria si ca poti ajunge la dementa senila , i-a speriat si pe subiectii acestui studiu.
Trebuie insa sa stii ca pentru instalarea Alzheimer-ului, un rol foarte imprtant il are factorul ereditar. Te-ar ajuta si daca incerci sa eviti aparitia diabetului, un alt starter pentur Alzheimer.

Advertisements

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s