„Prezervativofobia” sau de ce nu vrem sa facem sex cu prezervativ

Standard

Cand vine vorba de pus prezervativul, sarim cu totii ca arsi. Am face orice numai sa nu fie nevoie sa il purtam. Aici, bineinteles, vorbim de cazurile in care iti cunosti partenera si se pune problema de expunerea la diverse boli cu transmitere sexuala. Oricum, daca pronunti cuvantul prezervativ, ori devenim niste tanci rasfatati care nu vor si nu vor nici in ruptul capului sa isi puna acel cauciuc, ori ne panicam si ne stresam incredibil, desi nici nu le-am cumparat de la magazin.

Barbati + Prezervativ =/= Love

Intotdeuna, expertii s-au intrebat de ce barbatii se lasa greu convinsi sa isi puna prezervativul in timpul actului sexual. Se pare ca dupa un indelungat studiu au ajuns la concluzia ca principalul motiv este ca nu stiu sa isi aleaga dimensiunea potrvita penisului lor. De aici apar situatii jenante in care prezervativul este mai mare, momentele de disconfort atunci cand este mai mic sau iritatiile.

Prezervativele diminueaza placerea

Gandeste-te putin, daca prezenvativul nu ti se potriveste dimensiunii tale de penis, atunci este clar ca placerea ta si cea a partenerei tale este semnificativ redusa. Actul sexual nu va mai fi la parametri optimi si asta doar pentru ca nu ai fost atent la un mic detaliu. Stiu, ca in general barbatii nu se descurca la cumparaturi, insa macar in acest caz ar trebui sa iti dai putin silinta.
Macar pentru placerea proprie, daca de cea a partenerei tale nu iti pasa…

Ai grija la eventualele fisuri

Pe langa disconfortul propriu-zis, prezervativele nepotrivite se pot rupe sau pot aluneca chiar in timpul actului sexual.
Dupa studiul din Kentucky, Statele Unite ale Americii, realizat de cei de la Institutul Kinsey de Cercetare in Domeniul Sexualitatii, se pare ca 45% dintre cei 436 de barbati cu varste cuprinse intre 18 si 67 de ani, au folosit prezervative nepotrivite pentru dimensiunea penisului lor in ultimele 3 luni.
Se pare ca in cazul acestora din urma, riscul sa se rupa sau sa alunece in timpul actului sexual este dublu fata de normalitate.

Acelasi procent de 45% au fost si cei care s-au plans ca prezervativul le provoaca iritatii.
Sfarsitul studiului a adus cu el concluzia ca barbatii care folosesc produse ce nu sunt potrivite pentru ei se plang cel mai adesea de disconfort, lipsa placerii sexuale si totul are ca final renuntarea completa la folosirea acestora.

Nu face pe grozavul!
Daca vei cere prezervative „large” de la supermarket, vei reusi doar sa o impresionezi pe vanzatoare. Si poate sa furi 2-3 oftaturi de la tipele prezente atunci in magazin. Nimic mai mult. Partenera ta cu care vei face sex va fi intai impreionata, apoi amuzata si se va termina cu dezamagire. Nu stiu daca asta urmaresti de la o partida de sex.

Advertisements

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s