Serviti o insecta?

Standard

Cand aduci vorba despre insecte, majoritatea oamenilor, deja pun mana pe papuc. Nu sunt deloc preferatele oamenilor si sunt considerate animalele „non non gratae”. Ceea ce nu stim insa este faptul ca aceste mici vietati au grija de tot ce inseamna polenizarea recoltelor, combat daunatorii si genreaza ingrasaminte naturale.
Conform oamenilor de stiinta exista intre 6 si 10 milioane de insecte pe intregul glob, dintre care doar 1 milion au fost documentate. Aceste reprezinta peste 80% din totalitatea animalelor de pe Terra.

Serviti o insecta?

Avand in vedere ca in luna octombrie a anului 2011, populatia de pe glob va ajunge la numarul 7 miliarde de oameni, iar tendinta de crestere este si mai mare ca pana acum, productia agricola ar trebui crescuta foarte tare pentru a putea sustine noile nevoi ale viitorile locuitori. In aceesi situatie se afla si consumul de carne care creste neresponsabil.
Aceste nevoi sunt insa nesustenabile, conform datelor de primite de la Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura.

Drept urmare s-a luat in calcul consumul de insecte ca alternativa nutritiva dar si ecologica pentru consumul excesiv de carne.
Conform OAA „insectele comestibile constitue o sursa de hrana de ianlta calitate pentru oameni…Insectele reprezinta o sursa excelenta de proteine, grasimi si micronutrienti”.

“Majoritatea oamenilor consuma deja insecte. Numai noi, occidentalii, nu o facem. Avem o problema psihologica in ceea ce priveste consumul de insecte. Nu inteleg de ce, atata timp cat mancam creveti, care sunt foarte asemanatori.” spune profesorul Arnold van Huis.
Pentru a sustine si mai mult aceasta propunere, AOO estimeaza ca in 36 de tari din Africa se consuma deja aproximativ 527 de specii de insecte si deasemenea se mai consuma si in 29 de tari din Asia si 23 din America.

In total peste 1400 de specii de insecte fac parte din alimentatia mondiala a omenirii. Dintre acestea putem aminti de gandaci, furnici, albine, lacuste sau greieri.
Consumul de insecte este extrem de des intalnit in zolene tropicale. Aici insectele sunt foarte mari si prinderea lor este la indemana. Alte tari unde se consuma insecte sunt Tailanda si Mexic, unde numarul speciilor este intre 200, respectiv aproape 500 in cazul Meixcului.

 

 

@askmen

Advertisements

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s