Scapa de petele nedorite, aparute de la soare

Standard

Ne place soarele si vara este inca la inceput. Vor urma zile de plaja si balaceli in mare. Dar trebuie sa fim atente la petele ce pot aparea de la soare. Corpul nostru este expus si nu trebuie sa nu ne pese.

Probabil ca v-ati intrebat mereu de ce apar petele acelea de la soare si ce putem face pentru a evita aparitia lor. Prevenirea acestor pete este relativ simpla: evitati expunerea indelungata la soare si mai ales in intervalul 11:00-17:00, atunci cand soarele arde cel mai tare si poate face ravagii. Dar haideti mai intai sa aflam ce sunt si de ce apar aceste pete.

Petele de la soare sunt zone ranite ale pielii care apar ca rezultat a mecanismului de aparare a corpului impotriva soarelui.
Atunci cand corpul este expus la razele UV, pielea ta produce mai mult pigment (melanina), facand-o mai inchisa. Acest strat de piele mai inchisa la culoare se formeaza pentru a proteja stratul mai adanc de distrugere. Atunci cand nivelul ridicat al pigmentului se strange in loc sa se raspandeasca peste tot in mod egal, rezultatul sunt acele pete si pistrui.

Foloseste o crema pentru protectia solara si poarta haine care sa te apere de razele soarelui. Pielea ta trebuie sa fie protejata impotriva razelor daunatoare ale soarelui.

Advertisements

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s