Un adio natural pentru durerile in gat

Standard

Durerile in gat sunt enervante si iti strica tot cheful inca de dimineata cand se manifesta cel mai puternic. De obicei ele au caracter viral si sunt infectii ale aparatului respirator, care se manifesta prin durere in interiorul gatului, stare de disconfort si mancarime sau senzatii de durere taioasa in momentul inghitirii.
Zonele afectate de cele mai multe ori sunt amgdalele, faringele sau laringele. In cazurile mai severe se poate vorbi si de bronsita acuta sau stare de gripa.
Propun sa incerci macar o singura data sa renunti la lista imensa de medicamente chimice pe care o cumperi prevazator si sa dai o sansa si urmatoarelor remedii naturiste.

Laptele cu ceapa
Foarte cunoscut remediu impotriva durerilor si a tusei este lapte cu ceapa.Un mix reusit, desi nu prea pare la prima vedere. Laptele are proprietati de calmare iar ceapa este un cunoscut luptator impotriva bacteriilor.

Ceaiurile

Au un efect calmant pentru gat si durerile in gat. Se recomanda sa se bea de 3 ori pe zi si sa nu fie prea fierbinti. Contrar vorbelor auzite, ceaiul foarte fierbinte nu face decat sa inflameze si mai tare gatul.
Este foarte bun ceaiul cu eucalipt. Acesta are proprietati calmante terapeutice. Pe deasupra iti da si o stare placuta.
Eucaliptul face parte din familia Myrtaceae care creste in Australia, Papua Noua Guinee, Indonezia si Filipine. Creste sub forma unor arbori sau arbusti cu frunzele verzi pe tot parcursul anului.
Un efect suplimentar al eucaliptului este faptul ca regleaza glicemia si intareste sistemul imunitar.
Poate fi gasit usor in farmacii sau magazine de specialitate.

Un alt ceai foarte bun este cel cu cimbru. Se recomanda pentru remedierea vocii pierdute si a raguselii. Se poate bea cu lamaie multa si miere.

Gargara

Se poate face cu o cana de apa calduta, la care se poate adauga: zeama de lamaie, muguri de pin, miere, eucalipt, ulei de cedru, extract de musetel sau coada-calului. Gargara se face la interval de aproximativ 3 ore. Compozitia nu se inghite, se clateste doar gura, apoi se face gargara si se scuipa afara.

Comprese:
Compresa u cartof
Se iau cartofii si se curata de coaja, apoi se feliaza si se pun in jurul gatului intr-o batista.
Se mai paote folosi si varianta in care cartofii se fierb si se paseaza. Pasta rezultata se intinde bine pe batista si se aplica in jurul gatului. Foarte important este sa nu puneti cartofii preafierbinti. Gatul este o zona foarte sensibila.

Compresa cu varza
Se fierbe varza si apoi se scoate cotorul. Cu un batator se loveste varza incet pentru a se inmuia si mai mult. Apoi se aplica direct in jurul gatului si se acopera cu un fular sau batista mai mare.
Compresa de branza
Se intinde branza cat mai uniform pe o batista si apoi se aplica in jurul gatului. Se pastreaza asa cateva ore sau pe toata durata noptii.

Mai pot ajuta:
Un galbenus de oua amestecat intr-o ceasca cu apa calduta.
Zahar topit in putina apa calda.
Putin vin fiert cu miere.

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s