Gradinaritul: Relaxare pentru intreaga familie

Standard

Gradinaritul poate contribui la imbunatatirea vietii tale si a familiei tale. Este un mod placut de a te relaxa si a petrece cat mai mult timp alaturi de cei dragi. Este nevoie sa ai idee despre cateva lucruri inainte de a incepe.

Nu te grabi

Important este sa va simtiti cu totii bine, deci poti incepe prin exercitiul pe jardiniere sau gradinite reduse ca dimensiune. Asa vei putea evita un eventual esec colectiv la scare mare. Trebuie sa exersati impreuna, nimeni nu se naste priceput. Invata-i si pe cei mici lucrurile pe care le stii deja si explica-le ca este o practica ce le va aduce multa distriactie. Sunt sigur ca vor adora sa se murdareasca cu pamant sau se stropeasca. Ia si tu parte la distractia lor. Nu fi un parinte, ci mai degraba un prieten.

Nu iti dori o gradina perfecta din prima zi

Cum sunteti in momentul in care invatati, nu te poti astepta ca din prima sa reusiti. Nu te astepta ca la final sa aveti o gradina perfecta. Ce daca mai sunt si buruieni? Incetul cu incetul veti avea grija si de ele. Nu transformati un moment de liniste si trecere placuta a timpului, intr-un stres si un chin.

Unelte pentru fiecare

Cumpara diverse unelte necesare. Ai grija ca fiecare membru al familie sa ai setul lui, in functie de atributiile fiecaruia si de dimensiuni. Si daca tot suntem la unelte, nu uita ca celor mici le place la nebunie sa sape. Deci asigu-te ca vei avea tot timpul o zona mica rezervata pentru aceasta activitate. Nu te astepta sa vrea din primul moment sa si planteze ceva.

Poti chiar sa duci totul mai departe si sa le asiguri un spatiu de joaca in apropiere. Vei putea sa ii supraveghezi si sa faci ceea ce iti place in acelasi timp.

Daca sunt foarte micuti, le poti instala un mic tobogan sau un sau leagan unde sa se joace in voie.

Nu planta numai legume. Pentru copii legumele nu sunt asa de atragatoare. Vor fi mult mai atrasi de flori colorate si parfumate sau chiar fructe aromate.

Documenteaza-te

Nu face totul doar dupa ceea ce stiai di nauzite sau de la bunici. In librarii sau mall-uri, se gasesc, in raioanele specializate, nenumarate carti in care poti citi mai mult. Afla cu rabdare secretele si fa-ti timp pentru a le putea exersa apoi.

Daca nu vrei sa te implici foarte mult, poti sa mergi pe lucruri cat mai standard, in comert gasindu-se gradinite semi pregatite pentru a-ti fi cat mai usor.

Aveti grija!

Pe de alta parte, gradinaritul a fost catalogat drept cel mai periculos dintre hobby-uri.
Foarte multe persoane (peste 10.000) care se ocupa cu asa ceva, au ajuns in spital cu diferite rani cauzate de uneltele folosite: taieturi, zgarieturi mai mai sau intepaturi severe. Acest numar a fost facut public de un raport al asiguratorilor austrieci.

Mare grija la cazutul de pe crengi, impiedicatul de plantele mai stufoase de la nivelul picioarelor sau si mai grav, taieturi la degete si brate.

@askmen

Advertisements

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s