INCOTRO? – Expozitie de pictura si sculptura

Standard

Luni, 4 aprilie 2011, incepind cu ora 18.00, la Galeria Artelor a Palatului Cercului Militar National, va avea loc vernisajul expozitiei de pictura si sculptura „Incotro?” al artistilor plastici Eugen Ilina si Laurentiu Midvichi.

Expozitia, curatoriata Corneliu Antim, va fi deschisa in perioada 4-21 aprilie si va cuprinde un numar de 48 de lucrari realizate in tehnici traditionale (ulei pe panza), din materiale variate (fier, bronz, marmura de Carrara, lemn de nuc, lemn de stejar, alabastru, onyx si granit).

„Incotro?” defineste o reinterpretare a directiilor si experimentelor artistice din spatiul balcanic, influentat atat de riguroasa traditie greco-latina, cat si de seducatorul Bizant, plin de contradictii. Lucrari precum „Povara”, „Veteranul”, „Protector” sau „Martiri” sintetizeaza aceste traditii si ilustreaza o noua maniera de a concepe si exprima suferinta, sentiment constant, chiar daca nu intotdeauna manifest, in lucrarile celor doi artisti.

Programul de vizitare a galeriei: zilnic, intre orele 10:00 – 19:00.  (conform hotnews.ro)
Eugen Ilina (n. 1965), membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Studii de gravura (Marcel Chirnoaga), studii de sculptura (Ioan Duman) si studii de pictura (Eugen Bratfanof), completate de cursurile Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti (2004-2009). Noua expozitii personale de pictura si sculptura si participare la peste 20 de expozitii de grup.

Laurentiu Midvichi (n. 1979), membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, absolvent al Universitatii Nationale de Arta, Bucuresti, Sectia Arta Murala, clasa Profesor Viorel Grimalschi (2002). Sapte expozitii personale de pictura si grafica, in tara si strainatate, si participare la peste 20 de expozitii de grup.

Advertisements

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s