Americanii interzic continuarea cărţii „De veghe în lanul de secară”

Standard

Disputa juridica intre administratorii averii lui J.D. Salinger si autorul suedez care a scris continuarea celebrului roman a ajuns la compromis.
Noul volum nu va fi publicat în SUA şi Canada, informează BBC News. În plus, Colting nu îşi mai poate numi opera “60 Years Later: Coming Through the Rye” (De veghe în lanul de secară, după 60 de ani).

Scandalul a izbucnit inca inaintea mortii lui Salinger; acesta l-a dat in judecata pe Colting, pentru continuarea pe care ultimul, sub pseudonimul John David California, o realizase la romanul lui Salinger. Continuarea romanului “De veghe in lanul de secara” a fost numita atunci „o jecmăneală, pur şi simplu”.
De cealaltă parte, autorul suedez a pretins că “60 Years Later: Coming Through the Rye” nu este o continuare a romanului, ci un comentariu literar.

Romanul original “De veghe în lanul de secară”, una dintre cele mai importante opere ale literaturii americane , a apărut în 1951. Lucrarea continuă să fie vânduta anual în 250.000 de exemplare, iar
Salinger a refuzat în repetate rânduri să vândă industriei cinematografice drepturile de autor.

Advertisements

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s