Mihaela Glăvan a participat la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week

Standard

Pe 21 ianuarie 2011, pentru prima oară la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week, prima săptămână a modei din calendarul internaţional, 6 designeri români şi-au prezentat colecţiile în faţa a peste 500 de invitaţi şi presa de specialiate.

Timp de 30 de minute, pe podiumul instalat în centrul oraşului, cei 6 designeri însoţiţi de o echipă impresionantă ca număr, dar şi ca nume, şi-au prezentat propunerile pentru toamnă-iarnă 2011-2012. Irina Schroter, Alina Botea, Andreea Muşat, Lucian Broscatean au creat patru colecţii accesorizate cu ajutorul Angelei Vasiliu şi al Mihaelei Glăvan, prezentând patru direcţii stilistice diferite, dar definitorii pentru moda românească.

Mihaela Glăvan şi-a prezentat colecţia pentru toamnă-iarnă împreună cu Irina Schrotter, ridicând manechinele pe tocuri de 15 centimetri. Deconstrucţie suprapuneri, înfăşurări şi drapaje sunt cuvintele cheie folosite de către designer.

Irina Schrotter a deschis segmentul dedicat modei româneşti cu colecţia Lost in translation. Caşmirul şi mătasea, pielea şi satinul s-au întâlnit într-o colecţie puternică în tonuri de gri şi crem.

Dacă pentru Alina Botea iarna rimează cu rozul, argintiul şi verdele trasate în linii unduitoare, curate şi strălucitoare, pentru Andreea Muşat viitorul sezon stă sub semnul suprapunerilor de materiale groase şi fluide, al fustelor micro-mini şi al volumelor exagerate.

Lucian Broscatean prezintă o colecţie conceptuală în care hainele îşi schimbă radical forma cu ajutorul stylingului. O demonstraţie de forţă în care, pe lângă jocul de alb-negru, utilizează pentru prima oară şi culoarea.

Angela Vasiliu şi-a trimis pe podiumul de la Berlin propunerile pentru toamnă-iarnă în tonuri pastelate şi amintind ca formă de încălţămintea anilor ‘70.

Prezenţa la Berlin Fashion Week a fost posibilă datorită implicării asociaţiei FIT, a Ambasadei României la Berlin şi a Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Advertisements

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s