Andreea Vaduva, artistul din spatele Biba Bijoux

Standard

Pe Andreea, sau mai bine zis pe minunatele creatii ale sale, comercializate sub brandul Biba Bijoux, le stiu de ceva timp. Ne-am “imprietenit” la un targ de hand-made, unde m-au fermecat din prima clipa si pe mine si pe prietenele mele.

Asa ca am hotarat sa povestim cate ceva pentru cei ce nu le cunosc si am rugat-o pe Andreea sa ne spuna cateva cuvinte despre ea:

Eu studiez stiintele umane, ceea ce are legatura cu designul de bijuterii. Fie ca-ti exprimi trairile prin cuvinte sau prin culoare, ele tot ajung comunicate subiectiv catre exterior.

Problema cu artistul din fiecare e sa “let loose”; nu o sa stii nicodata de ce esti capabil daca nu-ti ridici barierele.

Eu de exemplu desenez urat, stangaci, neunitar, dar asta nu inseamna ca nu sunt capabila de creatie, daca una dintre formele ei imi e straina. Pe de alta parte mai sunt ambitia si documentarea, care sunt necesare in orice alt domeniu.

si despre Biba Bjoux:

Biba Bijoux este un brand de bijuterii cu magie si rasfat, care se pozitioneaza intr-o lume concreta a domnitelor uber-cool. Concepte vechi sunt reinterpretate  si transpuse in bijuterii lucrate manual, care se recomanda a fi purtate cu nonsalanta si un zambet misterios.

Din 2006 pana in prezent accesoriile Biba Bijoux s-au metamormozat, au evoluat. Daca in la inceput accesoriile erau facute din plante si ata de bumbac, dupa un an din sarma si sticla, dupa doi din textil si tabla, acum sunt din rasina sau alama. Practic, atunci cand vine vorba de forma si culoare “the sky is the limit”, nu-i asa?

Un alt aspect ar fi cel business – in acesti 4 ani Biba Bijoux a evoluat de la handmade la design avand colaborari cu Dada, Tina R, Fashion Up, Fusion by Cernei si Hippie Hippie Shake sau particpand la evenimente ca Autor, V4Vintage sau My Grandma’s Backyard.

Creatiile Andreei pot fi gasite si comandate de aici.

Advertisements

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s