7 tipuri de ceai verde

Standard

1. Sencha

Sencha este cel mai popular ceai verde japonez. Are un gust putin astringent, dar in acelasi timp este si putin dulceag. Ceaiul sencha de o calitate mai slaba se cheama bancha.

2. Dragon Well

Ceaiul Dragon well (de asemenea numit si Lung Ching) este cel mai bun ceai verde. Numele sau provine de la o fantana legendara in regiunea lacului de vest din China unde se produce ceai. Culoarea sa este un verde deschis, iar aroma este un pic iute. Pretul platit pentru calitatea acestui ceai este mai mare decat cel al celorlalte ceaiuri.

3. Matcha

Matcha este ceaiul folosit in ceremonia traditionala a ceaiului din Japonia. Ceaiul este macinat foarte fin si amestecat bine cand este preparat. Aroma sa este usoara si dulce. Ceaiul Matcha se consuma in special alaturi de deserturi.

4. Gunpowder

Aceste frunze de ceai sunt rulate in bilute mici care aparent aduc cu vechiul praf de pusca. Datorita formei rulate, ceaiul Gunpowder ramane proaspat mai mult timp decat alte ceaiuri verzi. Ceaiul are si putina aroma de verdeata.

5. Iasomie

Iasomia nu este exact un tip de ceai verde, dar este un amestec de frunze de ceai verde cu flori de iasomie. Florile dau acestui ceai o aroma foarte revigoranta si parfumata.

6. Genmaicha

La fel ca si ceaiul de iasomie, genmaicha nu este un tip de ceai ci un amestec. Acest amestec este format din ceai verde sencha cu orez brun prajit. Suna ciudat, dar acest ceai are o aroma distinctiva de prajeala.

7. Anji

Ceaiul verde Anji este popular datorita aromei sale fine si subtile. Acest ceai creste in regiunea Zhejiang in China si are frunze mici care arata aproape negre cand sunt uscate. Aceasta varietate de ceai este buna pentru persoanele care doresc un ceai mai slab aromat.

Recomandare ceainarie: www.bernschutz.com

Advertisements

Scrie parerea ta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s